Video deurbel met keuze Beltonen/Ringtone

‘Ding-dong’. Zodra je dit geluid hoort weet je dat er iemand voor jouw deur staat. Handig, maar misschien ook een beetje saai. Dat kan gelukkig anders. Wist je dat je bij veel slimme deurbellen tegenwoordig zelf het geluid in kan stellen? Zo bepaal je zelf of je een ‘ding-dong’, ‘trrrring’ of misschien wel een gezellig deuntje hoort als er wordt aangebeld. Kies welke tune jij prettig vindt en bezoek krijgen wordt een nog groter feest.

Top 10 beste deurbellen met camera met beltonen

Kies de juiste deurbel

Welke deurbel voor jou de juiste keuze is hangt helemaal af van je eigen wensen. Ten eerste is het handig om te bedenken of je graag een bel met of zonder camera wilt. Een bel met camera is vaak wat duurder, maar biedt je wel veel extra opties. Zo kun je vaak vanaf afstand zien wie er voor je deur staat en kun je zelfs communiceren met je bezoek zonder dat je daadwerkelijk thuis bent. Spreek bijvoorbeeld vanaf je werk tegen de pakketbezorger dat hij het pakketje onder het afdakje of bij de buren achter mag laten. Of vertel tegen je bezoek dat je er over vijf minuten bent. Zo heb je altijd de mogelijk om je deur goed in de gaten te houden. Verder is het handig om rekening te houden met het aantal ontvangers wat je in huis wilt hebben. Bedenk ook of je de bel via een app wil kunnen instellen en of je je eigen muziek op de bel wil kunnen zetten.

Stel je eigen liedje in

Bij een aantal slimme deurbellen, zoals bij de Ring Chime, is het mogelijk om een aangepaste beltoon te kiezen. Via de app heb je de keuze uit een groot aantal verschillende melodietjes. Je kiest de melodie jij het mooiste vindt en stelt deze vervolgens eenvoudig in op de bel. Als je de ringtone na enige tijd weer zat bent verander je deze gewoon weer in iets anders. Zo gaat de muziek van de bel nooit vervelen. Er zijn zelfs bellen waarbij je een mp3-bestand kunt uploaden. Zo hoef je niet naar de standaard gong te luisteren, maar kun je welk willekeurig liedje dan ook gebruiken als belgeluid.

Niet de enige sound belangrijk is

Hoewel het erg fijn is als je je eigen ringtone kan kiezen, is dit bij een slimme bel niet de enige klank die van belang is. Bij het kopen van een deurbel moet je ook letten op de geluidskwaliteit. Uiteraard is het belangrijk dat je de bel overal in huis luid en duidelijk kunt horen. Bij een slimme bel is daarnaast ook nog belangrijk dat de kwaliteit van de (terug)spreekfunctie goed werkt. Anders is het alsnog niet mogelijk om goed te communiceren met wie er voor je deur staat. Jij moet de bezoeker goed kunnen verstaan, maar de bezoeker moet ook kunnen verstaan wat jij zegt. Let hier bij aanschaf dus zeker op.

Maak een bewuste keuze

De aanschaf van een bel is er dus eentje waar je even over na moet denken. Welke kwaliteiten vind jij belangrijk? Wil je een videoscherm of niet? Moet de bel via een app in te stellen zijn? Wil je uit voorgeselecteerde tonen kunnen kiezen of wil je elke klank kunnen instellen? Als je goed over al deze vragen hebt nagedacht kun je de perfecte bel kopen. Zo word je elke keer als je de weloverwogen melodie hoort even blij. En mocht dat nou toch niet zo zijn, dan stel je toch gewoon weer iets anders in?!