Deurbel met camera en bewegingsmelder

Met een groothoek camera en een draadloze bewegingsmelder houd je alles in de gaten rondom je voordeur. Je kunt niet alleen iedereen zien, je kunt ook spreken door de ingebouwde speakers en microfoon, als ze bij je aanbellen. Via een directe verbinding van de deurbel naar je tablet, smartphone, laptop of pc kun je het apparaat bedienen. Via smartphone kun je zelfs makkelijk antwoord geven aan bezoekers of postbodes, waar je ook bent.

Neem je een slim systeem met uitgebreide infrarood bewegingsmelder en gezichtsherkenning dan kun je er ook voor zorgen dat je partner of kinderen thuis kunnen komen zonder dat u gelijk een melding krijgt.

Door gebruik van een deurbel met camera en bewegingsmelder kun je een groot deel rondom je voordeur voorzien van beveiliging rondom je huis, en tegelijkertijd je familie en jezelf een veilig en rustig gevoel geven.

Top 10 beste deurbellen met camera met bewegingsdetectie

Camera deurbel steeds grotere populariteit.

De eenvoudige deurbel heeft grote technologische ontwikkelingen meegemaakt. Waar men vroeger nog eenvoudig op het raam deed kloppen of later de bekende trek-bel werd gebruikt, kennen wij in deze tijd vooral de echte deurbel die door middel van een druk knopje werkt. Tegenwoordig werken we vaker met een slim systeem. Via een draadloze bewegingsmelder krijg je al een signaal op je telefoon of tablet als er iemand naar je deur toe loopt.

Door middel van een eenvoudig te plaatsen sensor in combinatie met een bewegingsmelder met app kun je gemakkelijk van je deurbel een video deurintercom maken. Ook al kun je ook nog steeds de deur gewoon openmaken, dat mag je zelf beslissen.

Waar moet je op letten als je er een wilt kopen?

We staan kort stil bij de volgende punten:

  • Camera mogelijkheden
  • Communicatie mogelijkheden
  • WiFi-netwerken
  • bewegingssensoren
  • stroom toevoer
  • installatie

Camera mogelijkheden

De belangrijkste gelijk voorop. Er zijn namelijk veel modellen en merken, allemaal met hun eigen mogelijkheden en eigenschappen.

Onderzoek welke kijkhoek je wilt. Dit bepaald het gezichtsveld van de camera, vaak uitgedrukt in het aantal graden, hoe hoger dat getal, hoe breeder de kijkhoek. Dit is afhankelijk van waar je de camera plaatst. Een standaard camera doet het altijd wel goed als deze op de voordeur wordt geplaatst, maar wanneer je hem hoger hangt, of langs de deur, dan wil je er wel op letten dat je genoeg ziet. Ook wil je letten op zaken als nachtzicht en of er ruimte is voor video-opslag.

Communicatie mogelijkheden

Met bovenstaande kun je wel zien, maar nog niet spreken. Niet elke camera deurbel die heeft ook twee-weg communicatie.

WiFi-netwerken

Stabiel internet is het belangrijkste voor een goed werkende camera-deurbel. Meestal werkt 2.4GHz wifi-netwerk al voldoende. Sommige modellen werken op een 5.0 GHz signaal. Controleer hoe goed je bereik is op de plaats waar je de bel wilt monteren.

bewegingssensoren

Deze functie reageert op beweging, wanneer je de combinatie gebruikt van een bewegingsmelder met app, krijg je meldingen op je smartphone of tablet wanneer iemand in de buurt komt. Hierbij is de keuze voor een infrarood bewegingsmelder wel een sensor om te verkiezen, omdat deze ook in het duister zijn rol vervuld en bijdraagt aan de beveiliging.

stroom toevoer

als je huidige bel op het lichtnet van je woning is aangesloten kun je deze misschien vervangen met de camera deurbel, maar mocht dit geen fijne plek zijn voor de plaatsing van de camera, dan moet je misschien een stroomaansluiting aanleggen, of een draadloze optie overwegen. Deze laatst genoemde werken op accu of batterijen, controleer regelmatig de levensduur bij gebruik, en kijk ook gelijk of je er een oplaadbare accu bij hebt, en of deze accu of batterij makkelijk te vervangen is.

installatie

Over het algemeen is de deurbel makkelijk zelf te installeren, mocht je het trouwens op het lichtnet willen aansluiten, dan is het verstandig om dat door een expert te laten doen, zodat het optimaal werkt en je schade kan voorkomen.