Wifi deurbel met camera

Bediening via app op smartphone

Deurbellen die tweewegcommunicatie bieden, bewaking op afstand mogelijk maken en waarschuwingen rechtstreeks naar uw smartphone sturen? We hebben het niet over de toekomst – dit alles (en meer) is al mogelijk met smart wifi deurbellen.

Stel je voor dat je tv kijkt of op internet surft en er komt een onverwachte bezoeker aan je deur. Zou het niet fijn zijn als je kon zien wie het is door gewoon naar je telefoon te kijken?

Of stel je voor dat je aan het werk bent en een bezorger komt met een gevoelig pakket. Zou het niet geweldig zijn als u rechtstreeks met hen zou kunnen spreken en telefonisch instructies zou kunnen geven? Wat als uw deurbel alle keren dat iemand op bezoek kwam kon loggen?

Als deze functies de perfecte mix van praktisch en futuristisch lijken, kunt u overwegen om een ​​slimme deurbel in uw huis te installeren.

Top 10 beste wifi deurbellen met camera met & app

Wat Is een Smart deurbel?

Als we het hebben over elektronische apparaten, is een “smart” apparaat elk apparaat dat online koppeling of verbinding met wifi kan maken, wat normaal niet mogelijk zou zijn. Een “smartphone” is bijvoorbeeld een telefoon met internetfunctionaliteit en een “smart-tv” is een tv met internetfunctionaliteit.

Een smart deurbel is precies hetzelfde: een deurbel met internetfunctionaliteit die je kunt bedienen via afstand. De meeste smart deurbellen zijn eenvoudig en snel te installeren en worden geleverd met ingebouwde camera’s, luidsprekers en microfoons.

Er is geen leercurve voor uw bezoekers. Het enige dat ze hoeven te doen, is op dezelfde manier op een knop drukken als bij elke andere deurbel. Als ze dat doen, ontvang je een melding op je apparaat via de app. U kunt dan zien wie het is (met behulp van de camera) en zelfs met hen communiceren (met behulp van de luidsprekers en microfoon).

Het belangrijkste voordeel is gemak. De deur overal kunnen openen is enorm! Om nog maar te zwijgen van de gemoedsrust die het met zich meebrengt. In het geval van een verdachte bezoeker, kun je zien wie ze zijn zonder in de buurt van de deur te gaan en misschien kun je zelfs hun identiteit vastleggen.

En in combinatie met een smart deurslot, kunt u bezoekers die langskomen als u niet thuis bent toegang verlenen. Best verbazingwekkend, is het niet?

Kan een slimme deurbel worden gehackt?

Naast hoe gemakkelijk deurbellen te installeren, in te stellen en te gebruiken zijn, beoordelen we ook of hun videokwaliteit helder en duidelijk is, zowel overdag als ’s nachts. We testen of de deurbellen nauwkeurig detecteren wanneer er iemand aankomt en sturen je gemakkelijk te volgen waarschuwingsberichten.

We onderwerpen slimme deurbellen en de bijbehorende apps ook aan een diepgaande beveiligingsbeoordeling, waarbij aspecten als wachtwoordbeleid, gegevenscodering en meer aan bod komen. Daarnaast kijken we ook of een crimineel de deurbel fysiek van je huis kan losmaken en stelen.

Installatie

Stroombronnen voor de deurbel vallen over het algemeen in drie categorieën: GFCI-stopcontactplug-in, batterijen of laagspanningsbedrading (of een combinatie van bedraad plus batterijback-up). Het is belangrijk om uw installatie-opties te kennen; niet elk huis heeft stopcontacten dicht genoeg bij de voordeur of werkende laagspanningsbedrading.

De Nest Hello kan worden aangesloten op laagspanningsbedrading (16–24 V wisselstroom) of op een gewoon stopcontact worden aangesloten met een stroomadapter (100 V, apart verkrijgbaar). De Ring Doorbell 3 werkt uitsluitend op zijn oplaadbare batterij of kan worden aangesloten met optionele bedrading. Batterijvermogen zorgt over het algemeen voor de gemakkelijkste installatie omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over bedrading, maar het formaat zal ook iets groter zijn om de batterijen te bevatten.

Voor alle stroombronopties is de installatie vrij eenvoudig. Over het algemeen bevestigt u de behuizing gewoon op een muur en plaatst u vervolgens de hoes.

Kosten

Bij sommige slimme deurbellen moet u beslissen of u wilt betalen voor een abonnement op video-opslag.

  • De Nest Hello kost € 192 en vereist een abonnement voor Nest Aware-functionaliteit (essentieel voor de beste functies) en video-opslag in de cloud. Je betaalt € 4 / € 8/ € 25 per maand voor Nest Aware en 5/10/30 dagen video-opslag.
  • De Arlo Video Doorbell kost ongeveer € 127 plus een optioneel abonnement van € 4 per maand (nogmaals, vrijwel essentieel).
  • Ring Doorbell 3-modellen variëren van € 85 tot € 195, en abonnementslagen kosten € 4 tot € 8 per maand.
  • De Eufy Video Doorbell heeft opties van € 136 tot € 170 en is volledig functioneel met zijn lokale opslag. Het biedt extra online opslagopties, variërend van € 3 per maand per camera tot € 8 per maand voor maximaal 10 camera’s.